GYIK

1.      Ki használhatja a hozzászólás funkciót?
A Tudásportálon regisztrációval vagy ügyfélkapus (ÜK) portál-regisztrációval rendelkező felhasználó.

2.      Hol lehet hozzászólni?

  • A Tudásportál gyűjtőoldalain, ahol az adott modullal kapcsolatos felvetéseit teheti közzé a felhasználó;
  • a Tudásportál metaadatlap oldalain, ahol az adott tartalmakkal kapcsolatos véleményüket vitathatják meg a felhasználók. 

3. Hogyan lehet hozzászólni?

Egy hozzászólás lehet (a) új  vagy (b) válasz egy másik felhasználó hozzászólására. Az eljárás a következő:

a) Rá kell kattintani az Új hozzászólás gombra az oldal alján

b) A Válasz funkcióra kell kattintani

Ezt követően a szöveges box-ba be kell írni a szöveget, majd a Küldés gombra kattintva elmenti a rendszer és megjeleníti a portálon. A hozzászólás a felhasználó által utólag nem módosítható.

Abban az esetben, ha bárhol a portálon hivatkozni szeretnénk a konkrét hozzászólásra, akkor ún. Permalink képezhető (ami a böngészőben megjelenő új URL). Ezt kell kimásolni és a kívánt oldalra és szövegkörnyezetbe helyezni.

4.      Ki használhatja az értékelés funkciót?

A Tudásportálon regisztrációval vagy ügyfélkapus (ÜK) portál-regisztrációval rendelkező felhasználó.

5.      Hol és hogyan lehet értékelni?

A Tudásportál metaadatlap oldalain, ahol az összes értékelés átlagértéke, öt csillag megfelelő színtelítettségén keresztül és számszerűleg is prezentálva, illetve a szavazatok száma is megjelenik.

Egy értékelés lehet egyszerű vagy összetett. Az első esetében egy, míg a második esetben több szempont szerint kell értékelni a felhasználónak. Az értékeléshez szükséges instrukciókat a felhasználó az értékeléskor, a popover ablak lenyílásakor megkapja. Az ablakban lévő szempontok mellett öt-öt csillag szerepel, ami egy 1-től 5-ig terjedő skálát jelképez, és a szempontok mellett lévő csillagok valamelyikére kattintva (az elsőre kattintva 1-es, az ötödikre kattintva 5-ös értéket számol) értékelheti a felhasználó az adott szempont szerint a tartalmat, majd az Elküld gombra kattintva véglegesíti az értékelést. Az átlagértéket az összes szavazat és szempont szerinti átlag adja. Az egyes felhasználók értékelésének eredményei – szemben a hozzászólásokkal – természetesen anonimok maradnak és csak az összes felhasználó értékelésének átlaga jelenítődik meg.

6.    Próbálok ügyfélkapuval (ÜK) belépni, de nem sikerül új témát nyitni a Fórum modulban

Először végre kell hajtani az ügyfélkapus (ÜK) portál-regisztrációt a Tudásportálon (lásd: http://etudasportal.gov.hu/signup.action). Amennyiben ez sikeres, erről e-mail-ben is értesítést kap. Ezt követően már simán a "Belépés az Ügyfélkapun keresztül" utasításra kattintva beléphet ÜK felhasználónevének és jelszavának megadásával a portálra és használhatja mindazon funkciókat, amelyek ÜK portál-regisztrációhoz kötöttek.

7. Belépek ügyfélkapuval, de a Tartalom feltöltése gombra kattintva azt az üzenetet kapom, hogy nem vagyok jogosult a művelet végrehajtására 

Jelenleg csak a tartalomadminisztrátor segítségével lehet tartalmakat feltölteni. Amennyiben szeretne valamit feltölteni az E-közigazgatási Tudásportálra, kérjük, hogy küldje el nekünk az info@etudasportal.gov.hu e-mailcímre és mi feltöltjük Ön helyett.